VALJNI LEŽAJEVI, Boris ObsiegerVALJNI LEŽAJEVI, Boris Obsieger
Product Code: WSUD-140021 K

VALJNI LEŽAJEVI, Boris Obsieger

26,01 €
Manufacturer Redak


Ovo je verzija knjige u boji. Za crno-bijelu knjigu kliknite ovdje.


Sažetak:
 

Sveučilišni udžbenik u zbirci udžbenika Konstrukcijski elementi. Svrha ove zbirke udžbenika je da osigura literaturu potrebnu studentima strojarstva, brodogradnje i elektrotehnike te da stručnjacima u praksi pruži suvremenu i prikladnu podlogu za rješavanje praktičnih problema.

Ovaj svezak je podijeljen na sedam poglavlja u kojima su razvrstani valjni ležajevi, opisani radijalni valjni ležajevi, opisani odrivni valjni ležajevi i prikazani tipični konstrukcijski detalji. Praktična primjena podržana je atlasom crteža, opisom elementima za učvršćenje ležajeva s tablicama, opisom oštećenja i nosivosti, proračunima trajnosti pojedinačnog ležaja i grupe ležajeva u poglavlju, englesko-hrvatskim rječnikom te popisom normi.

Pisanje ove zbirke udžbenika potaknuto je potrebom da se studentima Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pruzi pomoć prilikom učenja, izrade programa i polaganja ispita, te da im se omogući bolje poznavanje, primjenu i dizajniranje najrasprostranjenijih elemenata konstrukcija i strojeva

Knjiga je nastala stalnim nadopunjavanjem skripta Valjni ležajevi tiskanih u prosincu 2001. godine, koje su imale 150 stranica formata A4. U novom izdanju iz 2003. godine, promijenjen je format knjige i dodano je novo poglavlje Elementi za učvršćivanje ležaja, koje sadrži niz tablica s podacima važnima ne samo za nastavu već i za praktičnu primjenu. Također je povećan broj crteža u poglavlju Atlas crteža i izvršena dopuna teksta i slika.

Knjiga je 2012. godine dopunjena s proračunom trajnosti valjnih ležajeva, recenzirana je i lektorirana, pa je njenu uporabu i objavljivanje, sada kao sveučilišnog udžbenika iste godine odobrilo Sveučilište u Rijeci.

Dostupno u crno-bijelom tisku i u boji, te kao e-knjiga.

Bilješka o autoru: 

Dr. sc. Boris Obsieger, redoviti je profesor na Tehničkom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje drži Katedru za konstrukcijske elemente. Predaje Konstrukcijske elemente, Konstrukcijske elemente robota i Numeričke metode u konstruiranju, a na poslijediplomskom doktorskom studiju Konstrukciju i optimizaciju zupčastih prijenosnika i Rubne elemente. Održao je nekoliko zapaženih pozvanih predavanja na inozemnim sveučilištima. Predsjednik je međunarodnih kongresa CADAM. Glavni je urednik međunarodnog časopisa Advanced Engineering. Autor je više sveučilišnih udžbenika na hrvatskom i engleskom jeziku te brojnih znanstvenih radova.

Ključne riječi: Valjni ležajevi, konstrukcijski detalji, atlas crteža, elementi učvršćenja, proračun trajnosti

Link: http://university-books.eu
E-mail:
 Boris Obsieger 1Boris Obsieger 2 

Naslov: Valjni ležajevi
Autor: Boris Obsieger
Broj stranica: 268
Nakladnik: Boris Obsieger
ISBN: 978-953-57117-7-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.