ŽENO BEZNAČAJNOG IMENA, Mirjana RadmanŽENO BEZNAČAJNOG IMENA, Mirjana Radman
Product Code: WPRZ-150114

ŽENO BEZNAČAJNOG IMENA, Mirjana Radman

9,16 €
Manufacturer Redak


Sažetak:

Kao što mjesečina obasjava put, tako i sunce pušta svoje prve sunčeve zrake nad dobrima i slabima...

Autorica knjige „Ženo beznačajnog imena” retrospektivno se osvrće na dane provedene sa svojim ocem, dok se glavna radnja odvija u Sarajevu, gradu u kojem je autorica rođena. Njezin život dotiče i predio Bosanske Posavine (Turić, očevo rodno mjesto), djelomično Slavoniju, a najvećim dijelom Dalmaciju u kojoj je zasnovala obitelj. U njezinoj priči predvladava bosanski jezik i ponešto slavonski i dalmatinski dijalekt.

Ženo beznačajnog imena, kako je autoricu znao otac zvati, dugo vremena je u njoj budio osjećaj manje vrijednosti dok nije razumjela pravu simboliku toga imena, i to tek nakon odlaska svoga oca na mjesto puno Božje spoznaje, otkrivenja i oslobođenja...

Bilješka o autorici:

Autorica je rođena 20.11.1960. u Sarajevu. Velik dio svog djetinjstva je provela u Bosanskoj Posavini, u Turiću kod bake koja ju je hrabrošću i velikom životnom mudrošću pripremila kroz život. Ljubav prema pletenju i vezenju je naslijedila od svoje druge bake, a veliku želju za čitanjem i poezijom od čovjeka, svog oca , Ilije Matanovića koji joj je za života bio veliko nadahnuće, a i nakon.

Ključne riječi: Žena, ime

Naslov: Ženo beznačajnog imena
Autor: Mirjana Radman
Broj stranica: 88
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-193-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.