SVETA PLANINA - POTRAGA ZA ISTINOM I, N. T. SiddhaSVETA PLANINA - POTRAGA ZA ISTINOM I, N. T. Siddha
Product Code: WPRZ-130063

SVETA PLANINA - POTRAGA ZA ISTINOM I, N. T. Siddha

120,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:


Sveta planina je roman u kojem glavni likovi svojim osobnim primjerom pokazuju kako je to Znanje lako i ugodno usvajati te koje sve dobrobiti iz toga proizlaze. Danas pri tome nije važna rasa, spol, dob, zanimanje, vjera, kultura, narodnost i ine osobine, već jedino vjera u sebe da je to moguće postići te ako se pristupi mudracu koji ima Znanje osviješteno u sebi. Jer svaki čovjek ima u sebi kozmičko božanske potencijale samo toga nije svjestan. Glavni likovi pripadaju jednom svijetlom narodu koji je s drugim brojnim narodima u davnini tvorio sjajnu civilizaciju, najuzvišeniju koja je ikada postojala na Zemlji, civilizaciju koja  je slijedila, posjedovala i rabila u svakodnevnom životu to božansko Znanje. Oni u učeničkom dobu usvajaju Znanje dajući naglasak na onaj dio koji će im u odrasloj dobi omogućiti djelovanje sukladno njihovoj ulozi i dužnosti kako bi svoje živote mogli učinkovito posvetiti drugima i pomagati potrebitima, braneći pravdu od krivde primjerice. Budući imaju razvijene svoje naravske moći oni mogu učinkovito djelovati kako u prošlosti tako i u sadašnjosti i budućnosti. Čineći nevjerojatne podvige kroz zaplete i brojne pustolovine ispunjavaju svrhu svog postojanja – pomažu evoluciji života. Iz rečenoga proizlazi da roman nije samo duhovan s filozofskim elementima, već je i pustolovan, a pomalo i povijesni što se očitava kroz povijesne narode i događaje, pa i likove, još većma u drugom romanu. Dakle, ovisno o sklonosti pojedinog čitatelja, višeslojnost djela može se percipirati podjednako u njenoj cjelini ili preferirajući pojedine slojeve.

Djelo je pisano osebujnom ikavicom i čakavicom, ne bez razloga, a rabe se i poneke riječi te davne svijetle civilizacije kako bi se ukazalo na jezik kojim je Znanje zabilježeno i očuvano u knjigama i umovima mudraca svete Tradicije. Neki misle da je davna vedska civilizacija zauvijek nestala, ali nije tako, ona je tu, samo je bila usnula i utonula u dugi tisućljetni san; sada se u osvit novog doba budi, a ustat će i ponovo procvasti donoseći životu puninu, blagostanje, sreću i blaženstvo te nepobjedivost pojedincu, obitelji i naciji kada dostatan broj ljudi u državi i svijetu prihvati te počne osvješćivati i u praksi primjenjivati božansko transcendentno Znanje – Vedu.

Ključne riječi: Sveta planina, znanje, tradicija, vedska civilizacija, životna punina, blagostanje, sreća, blaženstvo, nepobjedivost pojedinca, obitelji i nacije

Naslov: Sveta planina - Potraga za istinom I
Autor: N. T. Siddha
Broj stranica: 336
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-953-336-051-5
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.