Saša_Zavrtnik_UČENICI_i_UČITELJI_–_obiteljska_duhovna_promišljanja_i_čitanja_webknjizara_redak_WEB_1093
Product Code: W-1093

UČENICI I UČITELJI – OBITELJSKA DUHOVNA PROMIŠLJANJA I ČITANJA, Grupa autora

77,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Učenici i učitelji – obiteljska duhovna promišljanja i čitanja nastala su u povodu 22 godine intenzivnoga obiteljskoga višegeneracijskog duhovnog predanja kao sabrani tekstovi nedjeljnih štovanja, duhovnih promišljanja, molitvi, stihova te pokojeg sna. Zajedničko im je to što su utemeljeni na biblijskom učenju, to jest za svoje nadahnuće i izvor imaju Božju riječ – Bibliju. Pisani su jednostavnim izričajem, iskreno i izvorno, stoga mogu poslužiti svakome dobronamjerniku kao poticaj, temelj ili uvod u osobna promišljanja o Bogu, duhovnosti, vjeri, smislu, sebi samome. Može se, primjerice, svakoga dana pročitati jedan tekst i o njemu razmišljati i kontemplirati. Određeni tekstovi jesu i mogu biti osobna molitva i zaziv Bogu.
Prigodno i sadržajno razvrstani su u tekstove kojima se primarno daje hvala i odaje zahvalnost Bogu, u one kojima se Bogu utječe molitvom i potrebama te u tekstove kojima se prenosi određena biblijska poruka, pouka i mudrost. Nadahnuti tekstovi koji su se oduprli zubu vremena i prolaznosti te ovako sabrani predstavljaju priznanje življenja vjere i nepokolebljivosti duha ponajprije bake i djeda, ali i pripadnika sljedećih generacija koje broje troje djece, osmero unučadi i 11 praunučadi.

Hvala Nebeskom Ocu što je nadahnuo te „obične“ ljude da pretoče svoje nadahnuće u tekst koji će se čitati desetljećima i čitačima pomoći da shvate da se uvijek, kod bilo kako teškog pada, može podići ako se prepusti Kristovoj milosti.
- prof. dr. sc. Damir Žubčić

Vjerujem da će knjiga Učenici i učitelji prvenstveno biti na blagoslov unutar obitelji, a potom i za čitatelja jer napisane riječi u knjizi ohrabruju, potiču, razveseljavaju i pružaju nadu, a to je upravo ono što svakom pojedincu danas treba.
- dr. sc. Venesa Manavski

Bilješka o autoru:

Saša Zavrtnik rođen je u Varaždinu. Kemijski je tehničar, doktor veterinarske medicine i magistar teologije. Oženjen je pjesnikinjom i ponosan otac četvero, uskoro petero djece. Iznad materijalističkih stvarnosti zaokupljaju ga duhovne istine i neprolazne vrijednosti kao i potraga za smislom, svrhom i neprolaznošću. Osim tekstova duhovne naravi, piše i pjesme. Svoje uratke objavljuje na portalu ZG-magazin. Radi u laboratoriju i bavi se znanošću pri izradi svoga doktorskoga rada te objavljuje popularne, stručne i znanstvene članke. Predavač je iz polja interdisciplinarnih tehničkih znanosti. Član je bioetičkoga društva. Autor je djela: U početku bijaše Život, Stvoriteljeva ostavština, Zdravi međuodnos ljudi i životinja, monografije Laboratorij za geokemiju okoliša – povijesni pregled prvih 10 godina postojanja i djelovanja te zbirke pjesama Titraji Života. Posebnu sklonost gaji prema pčelama i prirodi.

Ključne riječi: učenici i učitelji, duhovnost, biblijska teologija, kršćanstvo, vjera, Bog, molitva

Link: pastir.dobri.brodarovec@gmail.com

E-mail: Kontakt

 

Naslov: UČENICI i UČITELJI – obiteljska duhovna promišljanja i čitanja
Autori: Saša Zavrtnik (urednik i jedan od autora)
Broj stranica: 122
Nakladnik: Redak, Pastir Dobri Brodarovec
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-336-696-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.