TEMPLATE-ZA-WEB-NASLOVNICE_WEB (3)
Product Code: W-1010

MORNARIČKA AKADEMIJA– CIVILNI ZNAČAJ VOJNE USTANOVE, Ana Alebić-Juretić

Sažetak:

Iz recenzije Akademika Prof.dr.sc. Nenada Trinajstića, dipl.ing

Knjiga daje malo poznatu povijest ustanove te uvid u znanstvenu djelatnost profesora Akademije na području prirodoslovnih ispitivanja Rijeke, Kvarnerskog zaljeva pa i Jadranskog mora, o kojoj se do sada malo znalo te relevantnost njihova rada u svjetskim razmjerima.

Kroz obradu dostupnih arhivskih podataka i originalne literature, rad predstavlja znanstveni doprinos u području povijesti prirodnih znanosti i obrazovanja, ne samo u Rijeci i u Hrvatskoj, već i u srednjoj Europi.

Bilješka o autorici:

ANA ALEBIĆ-JURETIĆ, dipl.ing. kemije i redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Rijeci (sada u mirovini). Rođena je u Rijeci gdje je završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Studij kemijske tehnologije završila je u Zagrebu, gdje je magistrirala na tadašnjem Centru za postdiplomske studije, a doktorirala na Institutu Ruđer Bošković Sveučilišta u Zagrebu. Postdoktorski studij obavila je na Fraunhoferovom Institutu za toksikologiju i aerosole u Hannoveru, a kao gostujući znanstvenik i nastavnik boravila je kraće vrijeme u Nizozemskoj i Sloveniji. Zadnji studijski boravak provela je u Beču kao dobitnik Richard Plaschka stipendije i ova je knjiga rezultat tog boravka. Bila je sudionik i voditelj nekoliko međunarodnih projekata, te je objavila osamdesetak znanstvenih i stručnih radova, uglavnom iz područja atmosferske kemije i spektroskopije, čime se bavila gotovo čitav radni vijek u Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo u Rijeci, ali i povijesti prirodnih znanosti u Rijeci što je postao predmet njenog interesa zadnjih dvadesetak godina.

Ključne riječi: Mornarička akademija , Rijeka, prirodne znanosti, Emil Stahlberger, Peter Salcher, Josef Koettstorfer, analiza vode, meteotsunami

E-mail: Ana Alebić-Juretić Kontakt 2

 

Naslov: Mornarička akademija– Civilni značaj vojne ustanove
Autor: Ana Alebić-Juretić
Broj stranica: 134
Nakladnik: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-7957-85-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.