naslovnica Wk (13)
Product Code: W-1036

MEDICINSKA SKRB NA BRODOVIMA TRGOVAČKE I RATNE MORNARICE (CRNO-BIJELA), Rosanda Mulić

80,00 kn

Sažetak:

Neovisno o modernim brodskim tehnologijama, visokoj udobnosti i vrlo jednostavnim i učinkovitim brodskim komunikacijama i dalje ostaje problem pravodobnog, učinkovitog pružanja pomoći kod pojave akutnih bolesti i ozljeda koje ugrožavaju život. U knjizi su uz temelje anatomije i fiziologije čovjeka, obrađeni prepoznavanje žurnih (urgentnih) stanja, zaraznih i najčešćih ne zaraznih bolesti, mjere hitne pomoći, liječnička pomoć preko radija, bolesnička skrb, sadržaj brodske ljekarne, porod na brodu, međunarodno sanitarno zakonodavstvo i temelji brodske higijene. Činjenica da samo školovani i uvježbani pomorci mogu pružiti odgovarajuću prvu pomoć, njegu i liječenje te učinkovito komunicirati sa službom liječničkih savjeta preko telekomunikcija, bila je vodilja u pisanju ovog udžbenika. Ovaj udžbenik će zasigurno biti od velike pomoći svim budućim i sadašnjim brodskim časnicima na brodovima trgovačke i ratne mornarice, isto tako i časnicima na putničkim brodovima na kojima nema liječnika odnosno svima koji su zaduženi za pružanje medicinske skrbi na brodu.

Bilješka o autorici:

Rođena je i živi u Splitu. Redovita je profesorica u trajnom zvanju na Medicinskom i Pomorskom fakultetu u Splitu.

Medicinski fakultet završila je u Sarajevu 1978. godine, specijalizaciju 1984., poslijediplomski studij u Zagrebu 1986., a usavršavala se kontinuirano tijekom cijelog radnog vijeka, u zemlji i inozemstvu. Objavila je više od stotinu stručnih i znanstvenih radova. Autorica je ili koautorica više udžbenika i knjiga. Predaje na Katedri za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta u Splitu. Na Pomorskom fakultetu u Splitu predaje kolegije Prva pomoć i Medicina za pomorce. U nastavi sudjeluje od 1997. godine. Redovita je članica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i više ostalih domaćih i međunarodnih udruženja. Dobitnica je nagrade Sveučilišta u Splitu za znanstveni doprinos i doprinos razvoju Sveučilišta (2015.). Odlikovana je Spomenicom domovinskog rata 1990.-1992., Spomenicom domovinske zahvalnosti (1999.) i Zahvalnicom Hrvatskog liječničkog zbora (1997.).

Ključne riječi: Medicinska skrb, trgovačka i ratna mornarica, pomorci, brodska higijena

E-mail: Rosanda Mulić 

 

Naslov: Medicinska skrb na brodovima trgovačke i ratne mornarice (crno-bijela)
Autor: Rosanda Mulić
Broj stranica: 272
Nakladnik: Pomorski fakultet u Splitu
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-6655-74-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.