KARLA KUZLE - Čaj od ruže_NASLOVNICA_WEB
Product Code: W-1034

ČAJ OD RUŽE, Karla Kuzle

75,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Priča o bolesti i bolničkoj stvarnosti. Priča o pacijentu i obitelji. Priča o hrabrosti i očaju, o mnoštvu krivih putova i puno dobronamjernih savjeta. Priča koju je bilo teško ispisati.

Po svemu iznimnu i iznadprosječno inteligentnu djevojčicu i djevojku u pubertetu zadesila je teška psihička bolest kojoj su tek godinama kasnije dali ime: shizofrenija.

U knjizi autorica hrabro i bez uljepšavanja opisuje svoju borbu s njome, šok prve hospitalizacije u psihijatrijskoj bolnici, te drugih petnaestak koje su uslijedile u godinama agonije, uspjehe i propuste u liječenju koje kulminira davanjem elektrošokova.

Unatoč preprekama i svojim ograničenjima, rastrgana između želja, ambicija i surove realnosti, iako neprestano sputana i obilježena bolešću koja s godinama neminovno prerasta u obilježje njezina identiteta, autorica nastoji ostvariti uobičajen život mladog čovjeka, postiže znatne uspjehe u gimnaziji i na fakultetu, bori se protiv predrasuda i stigmatizacije psihičkih bolesnika, te se knjigom trudi široj javnosti približiti i pojasniti način razmišljanja, percepcije i funkcioniranja psihičkog bolesnika.

Cijela obitelj uključena je u dugogodišnje liječenje, članovi obitelji su bliski i povezani, podrška obitelji je neupitna i velika, ali bolest polako nagriza i oca i majku, koja naposljetku počini suicid. To je još jedan ogroman stresogeni faktor i trauma koju autorica nosi i o suočavanju s kojim progovara iskreno i bez zadrške.

Priča koju je autorica ispričala daleko je od štiva za razbibrigu i opuštanje, to je bolno autobiografsko iskustvo, ali s puno nade i konkretnih savjeta koji ponekad sličnim pacijentima i članovima njihovih obitelji mogu biti korisni, a možda i presudno važni.

Stavljajući na papir sve što je doživjela i preživjela, autorica nastoji raditi na senzibiliziranju javnosti za probleme psihičkih bolesnika, svakog pacijenta i obitelji koja pati i trpi uz njega, pridružujući se svojim malim doprinosom globalnom pokretu osvješćivanja i solidarnosti za te ranjive skupine osoba.

Bilješka o autorici:

Karla Kuzle rođena je 9. travnja 1977. godine u Zadru. Odrasta u Velikim Zdencima, a od osme godine živi u Zagrebu, gdje polazi osnovnu školu, završava opću IX. gimnaziju, diplomira na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje 2008. godine završava i Sveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij iz područja Javne uprave.

Radila je u Ministarstvu obrane, Upravi za obrambenu politiku, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i u jednom trgovačkom društvu. Govori tri strana jezika te hrvatski znakovni jezik. Objavila je dva stručna rada iz područja Javne uprave. Od 2009. godine je u mirovini.

Njezine literarne radove nagradio je i objavio Večernji list, više puta časopisi Mila, Elle, Cosmopolitan, Grazia i Gloria, opetovano su objavljivani na katoličkom portalu Križ života u formi kolumne rubrike Društvo.

Autorski ugovor potpisala je s nakladničkom kućom Algoritam sudjelujući svojim radom u knjizi Samo svoja 2, te za ljubavni roman s tjednikom Gloria. Knjižnica „Sesvete“ nagradila je njezin rad u formi ljubavnog pisma.

Radove objavljuje i u časopisu kluba pacijenata „Zajedno“ u Psihijatrijskoj bolnici „Sveti Ivan“ Zagreb, Naše lisje. Psihijatrijski se liječi od šesnaeste godine.

Čaj od ruže njezin je književni prvijenac, ali zapravo je treća knjiga koju je napisala.

Živi u Zagrebu sa suprugom, ocem, mačkom i ribicama.

Njezini gimnazijski profesori i kolege još uvijek se sjetno sjećaju njezina nekad briljantnog uma.

Ključne riječi: bolest, bolnica, liječenje, mentalno zdravlje, psihičko zdravlje, samopomoć, shizofrenija, psihologija, psihijatrija

Link: https://www.facebook.com/karla.kuzle/

E-mail: Karla KuzleNaslov: Čaj od ruže
Autor: Karla Kuzle
Broj stranica: 124
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-336-666-1
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.