tri zemlje-lasta majer
Product Code: W-1013

PUTOVANJE KROZ TRI ZEMLJE I JEDNO NEBO, Lasta Majer

100,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Malo dijete samostalno putuje brodom rođacima na Lošinj.

Upoznaje se s elementima: 

vodom-morem, vatrom, zemljom, zrakom i još koječim. Kreće se s roditeljima po Kvarneru, vraća u rodni Zagreb, raste, upoznaje prvu ljubav, stvara prve pjesme.

U drugom dijelu putuje kao mlada žena s mužem u Grčku, upoznaje domaće ljude, krajolik, mirise, običaje, manastire, antiku, grčke plesove u planinskom selu.

Treći dio posvećen je Pragu, njegovoj arhitekturi, glazbi, ljudima, „baršunastoj revoluciji“ i Vaclavu Havelu.

Četvrti dio bavi se plesom kao terapijom, sakralnim plesom kao mogućom cjelinom duše, tijela i duha. Ljudi bez obzira na narodnost i vjeru doživjet će zvjezdane trenutke i spoznati što znači „golubica mira" i put kroz nebo, naravno, i kroz glazbu i poeziju

Bilješka o autoru/autorici:

Lasta Majer-Reuter plesala je prije nego što je prohodala. Rano je počela pisati priče i pjesme, zatim i novele, putopise i znanstvene radove.

Kasnije je i objavljivala u književnim i znanstvenim časopisima. Nakon mature u zagrebačkoj klasičnoj gimnaziji, studirala je francuski, logopediju i fonetiku. Magistrirala je interdisciplinarno na sveučilištu. Bavila se terapijom govora i glasa, predavala francuski, surađivala s odsjekom za fonetiku i sudjelovala u Govorničkoj školi. 

Odlaskom u mirovinu vratila se plesu te je nakon trogodišnjeg studija sakralnog plesa vodila grupe u Njemačkoj i u Hrvatskoj. Preko plesa i pisanja nastoji povezati ljude različitih svjetonazora, narodnosti i vjere.

Putovala je od Islanda do Indije, često i kao pomoćnica humanitarnih organizacija. Udajom za litavskog Nijemca dobila je drugu domovinu u Alpama, a od posinaka i pokćerki unuke i praunuke.

Ključne riječi: putovanje, život, djetinjstvo, zrelost, glazba, ples, poezija, duša, duh, stari Zagreb, elementi u prirodi, ljudi, odnosi, društvo, umjetnost, Kvarner, Grčka, Prag, Sirius

E-mail: Lasta Majer 

 

Naslov: Putovanje kroz TRI ZEMLJE i jedno nebo
Autor: Lasta Majer
Broj stranica: 154
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-652-4
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.