FESB - Matić - English in Naval Architecture_naslovnicaWEB
Product Code: W-0964

ENGLISH IN NAVAL ARCHITECTURE, Daniela Matić

100,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Udžbenik „English in Naval Architecture“ namijenjen studentima prve godine sveučilišnoga studija brodogradnje koji upisuju kolegije Engleski jezik 1 u prvome semestru i Engleski jezik 2 u drugome semestru, a mogu ga koristiti i studenti srodnih sveučilišnih i stručnih studija. Udžbenik se sastoji od osam modula (Modules), a svaki sadrži dvije cjeline (Units). U svakome se modulu obrađuju po dvije jezične teme koje su popraćene zadacima za vježbu. Nastavni tekstovi u modulima temelje se na znanstvenim i stručnim tekstovima iz raznih izvora – povijesnih i stručnih knjiga, stručnih časopisa, enciklopedijskih članaka, rječnika i članaka s internetskih stranica brodogradilišta. Tekstovi su skraćeni, prerađeni i prilagođeni kako bi bili prikladni za nastavu i razinu znanja o brodogradnji koju studenti mogu imati na početku studija i prema očekivanoj razini znanja engleskoga jezika s kojom studenti dolaze na studij, a to je razina B2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike. Vježbe razumijevanja teksta (Comprehension check), upoznavanja sa stručnim nazivljem na engleskome jeziku (Vocabulary work), obrade gramatičkih jedinica i popratne vježbe (Language work) sastavljeni su na temelju sadržaja tekstova. Na kraju svakoga modula nalaze se zadaci kojima se studente potiče na malo istraživanje vezano uz temu modula i prikupljanje podataka kako bi napisali opis neke djelatnosti, procesa ili kako bi sastavili izvještaj ili esej. Zbog toga se pri kraju udžbenika nalaze dodaci (Appendices) s praktičnim uputama kako ovladati vještinama opisivanja, pisanja izvještaja, izlaganja i sažimanja teksta, pisanja životopisa i poslovnoga pisma, a mogu biti vrlo korisne u radu budućih inženjera brodogradnje i srodnih struka. Iza dodataka nalazi se glosar (Glossary) engleskih stručnih naziva iz brodogradnje i hrvatskih istoznačnica na hrvatskome jeziku koji studenti mogu koristiti prilikom rješavanja zadataka iz stručnoga nazivlja.

Bilješka o autoru/autorici:

Autorica je nastavnica na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu gdje predaje stručni engleski jezik studentima Brodogradnje, Računarstva te Elektrotehnike i informacijske tehnologije. U okviru svoga znanstvenog i stručnog rada objavljuje članke o engleskome kao jeziku struke, metodologije nastave stranih jezika, kontaktne lingvistike, pragmalingvistike i kritičke analize diskursa.

Ključne riječi: Engleski jezik struke, studij brodogradnje, stručno nazivlje

E-mail: Kontakt


Naslov: English in Naval Architecture
Autor: Daniela Matić
Broj stranica: 160
Nakladnik: FESB
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-290-094-1
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.