web-naslovnica
Product Code: W-0567

OSNOVE BRODSKE ELEKTROTEHNIKE, Antun Kraš, Jasmin Ćelić

7,96 €


Sažetak:
 

Ovaj je udžbenik prvenstveno namijenjen studentima studijskog programa Brodostrojarstvo na preddiplomskom sveučilišnom studiju Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čiji je sadržaj usklađen sa sadržajem programa nastavnog predmeta Brodska elektrotehnika u II semestru spomenutog studijskoga programa. Osnovna je svrha ovog udžbenika da studentima spomenutog studijskog programa pomogne u stjecanju predznanja neophodnih za fizikalno razumijevanje temeljnih principa djelovanja, primjene i održavanja brodskih elektroenergetskih uređaja i sustava, što čini sadržaj programa više slijednih nastavnih predmeta spomenutog studijskog programa. Udžbenik je, iz metodičkih razloga, podijeljen u četiri redoslijedno povezane cjeline, odnosno područja. To su: elektrostatika, istosmjerne struje, elektromagnetizam i izmjenične struje. U proučavanju ovih područja ne ulazi se u dublje teoretske fizikalne osnove pojava u vezi s elektricitetom i magnetizmom jer bi to, obzirom na namjenu ovog udžbenika, bilo nesvrsishodno. Pored teoretskih izlaganja, udžbenik sadrži i određen broj riješenih elementarnih numeričkih primjera, u svrhu kvantitativne ilustracije teoretskih saznanja. Integralni sadržaj programa nastavnog predmeta Brodska elektrotehnika i slijednih nastavnih predmeta, usklađen je sa sadržajem programa za stjecanje znanja i kompetencija sukladno zahtjevima IMO (Model Course 7.02; Function 2; Electrical, Electronic and Control Engineering at the Management Level).

Bilješka o autorima:

Antun Kraš diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Petrinji, smjer matematika i fizika, diplomirao je i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, te doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na temi iz područja raspoloživosti sustava upravljanja brodskim procesima. Više od 15 godina obavljao je složene poslove izgradnje i održavanja javne telekomunikacijske mreže R. Hrvatske. Preko 25 godina bavio se znanstveno-nastavnim radom, uglavnom iz područja osnova opće i brodske elektrotehnike, održavanja elektroničkih sustava, pouzdanosti i sigurnosti elektroničkih sustava i upravljanja kvalitetom, na preddiplomskim i diplomskim studijskim programima Pomorskog fakulteta i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Objavio je više od tridesetak stručnih i znanstvenih radova iz područja održavanja, pouzdanosti i raspoloživosti elektroničkih sustava kao i sustava upravljanja kvalitetom. Aktivno je surađivao na implementaciji sustava upravljanja kvalitetom u visokom obrazovanju na razini Sveučilišta u Rijeci, a više od 10 godina vodio je poslove uvođenja i praktične primjene sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001 na Pomorskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Jasmin Ćelić doktorirao je 2015 godine na Pomorskom fakultetu u Rijeci u sklopu sveučilišnog studija Pomorstvo studijskog smjera Elektronika i pomorske komunikacije na temu iz područja inteligentnih transportnih sustava. Više od deset godina radio je na poslovima razvoja i implementacije komunikacijsko-informatičkih sustava. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova, te aktivno sudjeluje u svojstvu istraživača na projektima u zemlji i inozemstvu.

Ključne riječi: elektrostatika, istosmjerne struje, elektromagnetizam, izmjenične struje, elektrotehnika

Naslov: OSNOVE BRODSKE ELEKTROTEHNIKE
Autori: Antun Kraš, Jasmin Ćelić
Broj stranica: 182
Nakladnik: Pomorski fakultet u Rijeci
Godina izdanja: 2016.
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.