Ivan_Srša_Priče_zamrznutih_brojeva_webknjizara_redak_WEB_1235
Product Code: W-1235

PRIČE ZAMRZNUTIH BROJEVA, Ivan Srša

12,34 €
Manufacturer Vlastita Naklada

Sažetak:

Istraživanjem utjecaja quadriviuma (aritmetika, muzika, geometrija i astronomija) na arhitekturu sedam srednjovjekovnih sakralnih građevina u Hrvatskoj analizirane su crkve sv. Mihajla u Stonskom Polju, sv. Krševana u Zadru, sv. Ivana Krstitelja u Šilovu Selu, sv. Lovre u Požegi te kapele sv. Martina u Lovčiću, sv. Petra Mučenika u Novom Mjestu i sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Ivaniću Miljanskom.

 

Bilješka o autoru:

Ivan Srša, povjesničar umjetnosti i restaurator zidnih slika, najveći dio radnoga vijeka bio je djelatnik Restauratorskog zavoda Hrvatske (1986. - 1996.) i Hrvatskog restauratorskog zavoda (1997. - 2018.). U mirovini je od 2018. O nepokretnoj kulturnoj baštini i o problemima konzerviranja i restauriranja zidnih slika u Hrvatskoj objavio je više desetaka stručnih članaka. Sudjelovao je na nekoliko stručnih radionica i znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu s temama o konzervatorskim i restauratorskim problemima u Hrvatskoj. Jedan je od autora europskog projekta Ewaglos (2015.)

Ključne riječi: quadrivium, sakralna arhitektura u Hrvatskoj, zidne slike, srednji vijek

 

Naslov: Priče zamrznutih brojeva
Autor: Ivan Srša
Broj stranica: 344
Nakladnik: VLASTITA NAKLADA
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-49775-1-4
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

 Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.