JAPANIMATION, Tamara SapanjošJAPANIMATION, Tamara Sapanjoš
Product Code: W-0413

JAPANIMATION, Tamara Sapanjoš

70,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:

Animacija, filmska je tehnika postizanja pokreta u crtanom filmu koja omogućuje oživljavanje dvodimenzionalnog crteža. Japanska animacija je vrsta animacije karakteristične samo za Zemlju Izlazećeg sunca, općepoznata po nazivu anime.

Svrha je ove publikacije približiti, pojasniti i dočarati taj istočnjački fenomen čitateljima koji uopće ne znaju za anime, a poznavateljima prikazati put razvoja u prvih stotinu godina, od korištenja jednostavnih crtačkih tehnika do uvođenja kompjuterske tehnologije.

Pored osnovnih podataka o mangi i animeu, navedene su posebnosti rada japanskih majstora animacije, terminologija i simbolika koja se susreće u njihovim djelima. Čitatelj će se upoznati s različitom tematikom i žanrovima animiranih serija i filmova te njihovim iznimnim utjecajem na japansku populaciju. Kroz karakterizaciju animiranih likova, osim izuzetne kreativnosti i mašte, prikazan je i društveno-ekonomski status japanskog društva tijekom prošlog stoljeća.

Bilješka autorici:

Tamara Sapanjoš diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu u Rijeci 1992. godine. Predaje ekonomsku grupu predmeta u srednjoj školi, aktivno surađuje s pučkim otvorenim učilištem i obrtničkom komorom na poslovima obrazovanja odraslih. Objavila je niz udžbenika iz područja struke. Velika je obožavateljica japanske animacije te ovom publikacijom želi „otvoriti vrata“ animeu i na našim prostorima.

Ključne riječi: japan, animirani, anime, tamara, sapanjos, japanimation, povijest, crtani, 60, 70, 80, 90, manga, televizija, kino, strip, gadget, žanr, tematika, karaoke, tokyo, kyoto

E-mail: Tamara Sapanjoš

Naslov: Japanimation
Autorica: Tamara Sapanjoš
Broj stranica: 78
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-234-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.