WK NASLOVNICA v2
Product Code: W-0854

LABORATORIJ ZA GEOKEMIJU OKOLIŠA – Povijesni pregled prvih 10 godina postojanja i djelovanja monografija, Saša Zavrtnik

90,00 kn

Sažetak:

Svrha ovog djela je pružiti pregled prvih 10 godina povijesti postojanja i djelovanja Laboratorija za geokemiju okoliša (LGO) Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu što obuhvaća period od 2006. do 2016. godine. Uvodno je dan osvrt na početke i razvoj Geotehničkog fakulteta u Varaždinu u čijem se sastavu laboratorij nalazi. Razvoj laboratorija uključuje i osnivanje zasebne jedinice za izvođenje studentskih vježbi odnosno Kemijskog praktikuma. Tako Laboratorij za geokemiju okoliša primarno ima i ispunjava svoju svrhu kroz sudjelovanje u izvođenju praktične nastave. Uz nastavnu djelatnost LGO svojim analitičkim radom sudjeluje u znanstvenim i stručnim projektima. Analitička djelatnost laboratorija uključuje terenske i laboratorijske analize uzoraka voda, tla i eluata otpada. Laboratorij za geokemiju okoliša također pruža usluge agrokemijskih analiza tla čime pridonosi kontroliranijoj i racionalnijoj gnojidbi čuvajući tako naše prirodne resurse. Ova monografija je prigodno objavljena uoči 50.-e godišnjice ideje osnivanja kemijskog laboratorija na matičnoj ustanovi kao i uoči 50.-e godišnjice Geotehničkog fakulteta te 350.-e godišnjice Sveučilišta u Zagrebu.

Bilješka o autoru:

Saša Zavrtnik je maturirao kao kemijski tehničar, a diplomirao je na Veterinarskom fakultetu kao doktor veterinarske medicine. Studirao je i teologiju te mu je od strane Trinitiy Graduate School of Apologetics and Theology dodijeljena diploma magistra teologije, a na teološkom učilištu Mihael Starin stekao je magisterij bogoslovlja. Već gotovo 10 godina radi na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao djelatnik Laboratorija za geokemiju okoliša. Autor je triju knjiga: U početku bijaše Život, Stvoriteljeva ostavština i Zdravi međuodnos ljudi i životinja te više znanstvenih, stručnih i popularnih članaka. Bavi se bioetikom i član je Hrvatskog bioetičkog društva.

Ključne riječi Laboratorij za geokemiju okoliša, kemija, analitika, Inženjerstvo okoliša, Kemijski praktikum, Geotehnički fakultet

E-mail: Saša Zavrtnik

Naslov: LABORATORIJ ZA GEOKEMIJU OKOLIŠA – Povijesni pregled prvih 10 godina postojanja i djelovanja monografija
Autor: Saša Zavrtnik
Broj stranica: 64
Nakladnik: REDAK, Geotehnički fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-547-3, 978-953-8066-05-4.
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.